BiH

Bajramska poruka reisa Kavazovića: Molitvom se prisjetimo braće i sestara u Gazi i Ukrajini
Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori uputio je danas poruku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.

“Braćo i sestre, danas se opraštamo s ramazanom, mjesecom posta i visokih duhovnih vrijednosti. Ispraćamo ga s tugom u srcu, ali i s radošću jer smo se trudili dati mu njegovo pravo. On nam je donio mnogo vidljivih i nevidljivih blagodati, i približio nas dragome Bogu, Izvoru sveg postojanja. Molim Uzvišenog Allaha da nam primi sva naša ramazanska nastojanja i blagoslovi njihove učinke na oba svijeta. Sutra je, braćo i sestre, Bajram – praznik radosti. Provedimo ga veselog lica i otvorenog srca sa svojim porodicama, rodbinom, prijateljima i komšijama,” naveo je reis Kavazović.

Pozvao je vjernike da se molitvom sjete braće i sestara u Gazi i Ukrajini i svugdje u svijetu, koji trpe “veliku nepravdu i bol i suočavaju se s nezamislivim patnjama.”

Možda će Vas zanimati i:

“I čuvajmo dostojanstvo i svetost Bajrama, neka njegovo dostojanstvo ne ruše neprilični sadržaji. Svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini čestitam nastupajuće dane Ramazanskog bajrama. Posebne čestitke upućujem braći i sestrama u našem Sandžaku, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, na Kosovu, u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i u bošnjačkoj dijaspori, te svim muslimanima i muslimankama u svijetu. Bajram šerif mubarek olsun!” poruka je reisa Kavazovića.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button