Sport

Optimizam u Slobodi: Želimo da se “potučemo” sa Zrinjskim, vrijeme je da prekinemo njihov niz!







Nakon višesedmične pauze u domaćem fudbalu zbog priprema i nastupa reprezentacije BiH u kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ovog vikenda se nastavlja Premijer liga BiH i to utakmicama 16. kola.

Veliki derbi biće odigran na Tušnju gdje Sloboda dočekuje Zrinjski. Duel je to aktuelnih viceprvaka i prvaka naše zemlje, a Mostarci su na pravom putu da svoj uspjeh ponove i ove sezone.

Trener Slobode Vlado Jagodić istakao je danas kako njegovim fudbalerima ne treba dodatni motiv za ovaj susret.

vlado-jagodic

“Dolazi nam neprikosnoveni lider koji je dao 29 golova, najviše u ligi, a primio 8, najmanje u ligi. Govoriti o njima, a ne pohvaliti ih bilo bi sa moje strane bezobrazno. Oni su tipični primjer u bh. fudbalu kako posložiti klub u svim segmentima te pritome imati konstatno dobre rezultate”, rekao je Jagodić, te dodao kako i pored toga u njegovoj ekipi vlada veliki optimizam.

“Želim da svi izađemo na teren, da se fudbalski ‘potučemo’ sa njima, te da pokušamo ponoviti 8. novembar 2015. godine kada smo ih dobili sa 2:1. Zrinjski od tada ima samo jedan poraz, ali mislim da je došlo vrijeme da prekinemo taj njihov niz.”

Dobra vijest za stratega Slobode jeste taj što nema suspendovanih igrača, a jedini koji će propustiti susret sa Plemićima je Samir Merzić čiji su nalazi dobri. No, Jagodić ne želi pretjerano riskirati sa oim veznjakom.

nemanja-stjepanovic

“Vjerujem u ovu ekipu i pokazali smo da imamo kvalitet. Dobro su nam došle pripreme u Stanišiću, mislim da smo se osvježili i konsolidovali, da čekamo spremno ekipu Zrinjskog. Mislim da možemo sutra pružiti pravu utakmicu i tako obradujemo i nas i naše navijače koje pozivam da dođu, jer nam njihova podrška mnogo znači”, rekao je na današnjoj konferenciji za medije veznjak Nemanja Stjepanović.

Susret između Slobode i Zrinjskog igra se u subotu, 19. novembra 2016. godine sa početkom u 13 sati. Sudit će arbitar iz Bihaća, Edin Jakupović.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button