Lifestyle

U SUSRET 2. FESTIVALU BOSANSKOHERCEGOVAČKIH VINA I HRANE: Vinarija Zadro predstavila vina od autohtonih bosanskohercegovačkih sorti grožđa




Vinarija Zadro biće jedan od izlagača na 2. Festivalu bosanskohercegovačkih vina i hrane, koji će početi 24. novembra u Tuzli. Tim povodom u restoranu Royal organizovano je veče vina i sira. Posjetioci su mogli degustirati proizvode ove vinarije, koji će biti u fokusu posjetioca njihovog standa na Festivalu.

Iz Vinarije se mogu pohvaliti vinima od prošlogodišnje berbe za koju stenolozi imaju samo riječi hvale.

Prezentovali smo dvije kategorije vrhunskih vina Žilavku i Blatinu. Željeli smo da ljudi probaju Žilavku i Blatinu jer su to autohtone bosanskohercegovačke sorte. Na taj način smo približiti svojim klijentima berbu 2015. godine, koja je prema riječima naših stenologa najbolja u posljednih 60 godina. Budući da imamo nešto tako jedinstveno i nezaobilazno za ovaj region, željeli smo da to ljudi i degustiraju“, rekao nam je Alen Konaković, u ime Vinarije Zadro.

Osim Žilavke i Blatine, iz vinarije su posebno ponosni na jedini bosanskohercegovački pjenušac od grožđa sorte Žilavka, koji je degustiran na eventu u restoranu Royal i koji će biti predstavljen na Festivalu. Uz vrhunska vina, služen je i Livanjski sir.

Vinarija Zadro kao domaći brend, na Festivalu će se predstaviti u saradnji sa Mljekarom Livno i njihovom ponudom Livanjskog sira, koji ima tradiciju dugu preko 130 godina.

sir

U narednom periodu na našem site-u čitajte više o 2.Festivalu bosanskohercegovačkih vina i hrane i izlagačima koje ćete moći pronaći na ovom jedintsvenom eventu u cijeloj državi, jer vam Kameleon radio – festivalski radio donosi ekskluzivne informacije, kao i brojne nagrade.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button