Lifestyle

Jesenje raspoloženje uz vintage duh




Ako ste kao ja, sama pomisao na završetak ljeta vas čini tužnima i svaki dan pokušavate da ‘upijete’ čak i najmanji zadnji dio ljetnjeg sunca, prije nego lišće počne da pada skupa sa temperaturama. No, budite bez brige – tu sam da vas izvučem iz post-ljetne tuge uz malu pomoć meni najbližih prijatelja- gležnjača i dugih lepršavih džemperčića. Iako nosim sandale svaki dan ljeta, i daleko sredinu jeseni, mojoj sreći stvarno nema kraja kada izvadim svoje ‘flare pants’ ili u prevodu hlače sa širokim obrubom, poput onih iz 70-ih, pa ih uparim sa svojim čizmicama da mi dodaju još ekstra visine – kako da se ljutim na takvu uslugu?! Oh, i naravno ne smijem zaboraviti ono najomiljenije što dolazi sa manjim temperaturama – BARŠUN! Jedva dočekam da se ‘dočepam’ baršunastih stvari, ali to ću sačuvati za blog nešto kasnije, kada temperature stvarno počnu da opadaju, big time.

amina1

Ove sedmice izvukla sam sa kraja ormara majicu-za-koordinaciju zemljanih tonova, i kaftan na kopčanje, sa elegantnim mustrama, te uparila ih sa tkanim recikliranim plastičnim čizmicama i svilenim šalom. Da,da pogodili ste, 70's all the way! Mislim, kako da ne dočekam da se obučem sva u duh 70-ih, kada moj duh uvijek vrišti nostalgično za tim vremenom!

amina2

Ova jednostavna co-ord (majicu-za-koordinaciju) majica sa najsavršenijim malim srebrnim dugmićima, ugledana je i zgrabljena na Manhattanu. I prije nego išta pomislite, u second-hand shopu, ne u nekoj precijenjenoj radnji.

amina3

Kaftan sa mustrom na kopčanje pronađen je u vintage radnji, skupa sa malom porukicom da je napravljen po mjeri za nekoga 60-ih godina! Exciting! I, da, priznajem da mi je ovaj kaftan najsvetiji komad odjeće koji posjedujem!

amina4

Ako ste već čitali neke od mojih članaka na našem portal, onda znate i da sam totalni štreber kada je u pitanju održivost (i takva moda). Čizmice su, u tom duhu, napravljene od reciklirane plastike koja je tkana skupa da bi se dobila ova psihodelična mustra, sve to uz dodane rese pravljene od vegan-kože!

amina5

I, last but not least, moj divni šal je zapravo fotografija Zemlje iz svemira koju je uslikala NASA, printana na šalu od kašmira i svile.

 

Piše: Amina Suleimanagich/ Kolumnistica



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button