Sport

VIDEO Nastavlja se prokletstvo: Radnik nadigrao Slobodu i osvojio Kup BiH!










Sloboda nije uspjela skinuti prokletstvo finala Kupa BiH, nakon što su danas visoko poraženi od Radnika sa 3:0, u revanš susretu finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u BiH.

Radnik je poveo iz prve prilike u 5. minuti. Dušan Hodžić je došao do lopte nakon smušene reakcije odbrane Slobode, potegao sa nekih 20-tak metara i savladao golmana Pirića.

Domaći tim je bio bolji i u nastavku. Stvorili su nekoliko poluprilika, a što je još bitnije, uspjeli su zatvoriti sve prilaze svom golu. Sloboda je bila nemoćna u svim segmentima, što je bila uzbuna za Musemića da nešto promijeni u igri svoje ekipe.

Ni ulazak Ahmetovića nije ništa promijenio. Sloboda je i dalje bila bezidejna, a agresivni Radnik je imao mnogo više želje i motiva. Tim Slavka Petrovića sve je završio u 64. minuti. Glavom je pogodio Samir Memišević.

Do kraja utakmice ista slika na terenu. Radnik je u defanzivi i čeka priliku za novu kontru, a Crveno-crni bez ikakve želje. Treći gol Radnik je postigao u 87. minutu nakon kontranapada, a pogodio je opet Samir Memišević.

Veliki je ovo uspjeh za tim Radnika, koji je ovom pobjedom izborio plasman u Evropsku ligu. Slobodi je ovo treće izgubljeno finale Kupa BiH. Utjeha Crveno-crnim ostaje izborena Evropa kroz Premijer ligu BiH.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button