Sport

Dobre vijesti stižu iz Košarkaškog saveza BiH







Amerikanka Lynette Kizer dobila je dopuštenje FIBA-e da može nastupati za žensku košarkašku reprezentaciju BiH. Ova sjajna košarkašica još prije godinu prihvatila je ponudu da igra za našu selekciju, dobila je i pasoš BiH, dolazila je redovno na pripreme naše selekcije, ali je FIBA otezala sa davanjem saglasnosti, te nije nastupila ni na jednoj zvaničnoj utakmici Zmajica.

“Danas oko 12:15 sati konačno smo dobili potvrdu da je Kizer registrovana za BiH i da može nastupati za našu žensku reprezentaciju, tako da ste prvi koji imate ovu informaciju”, izjavio je generalni sekretar KS BiH, Harun Mahmutović.

Možda će Vas zanimati i:

Lynette Kizer, koja trenutno igra za ekipu Galatasaraya, priključit će se večeras ostalim našim reprezentativkama u Tuzli, gdje su danas počele pripreme za kvalifikacionu utakmicu za EP 2017. godine sa Izraelom, koja je na rasporedu 20. februara u Tel Avivu.

Reprezentativke BiH i članovi stručnog štaba okupili su se sinoć u Tuzli, gdje će se do četvrtka pripremati za susret sa Izraelkama, a zatim i za utakmicu koju naša reprezentacija 24. februara igra u Tuzli protiv Rumunije.

Inače, naša reprezentacija se nalazi u grupi H kvalifikacija za EP 2017. godine u Češkoj. Do sada su naše djevojke odigrale i izgubile dvije utakmice – protiv Rumunije u Klužu 67:65, te protiv Turske u Tuzli 79:50.

Susret 3. kola s Izraelom na rasporedu je 20. februara u 19 sati, a utakmica 4. kola s Rumunijom u Tuzli igra se 24. februara u Mejdanu s početkom u 19,30 sati.

Izvor: FENA/Tuzlalive.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button