TuzlaTuzlanski kanton

UKC Tuzla i dalje ne može kupiti aparat za zračenje, uložena nova žalba na tender







Univerzitetski klinički centar u Tuzli po svemu sudeći uskoro neće okončati priču o nabavci takozvanog aparata za zračenje. Naime, kako je nezvanično potvrđeno, ponovo je uložena žalba na izbor ponuđača.

Kompanija Inel-Med d.o.o. Mostar je izabrana kao najpovoljniji ponuđač za nabavku linearnog akceleratora za Univerzitetski klinički centar u Tuzli. Ovo je odlučila tenderska komisija, a odluku je potpisao direktor tuzlanskog kliničkog centra Šekib Umihanić. Međutim, kako je nezvanično potvrđeno, uložena je žalba na ovu odluku.

Prema proceduri, Ured za žalbe bi trebao razmatrati prigovor, što će dodatno usložniti nabavku linearnog akceleratora i prateće opreme koji se koristi u procesu radioterapije.

Možda će Vas zanimati i:

Podsjetimo, tenderskoj komisiji UKC-a u Tuzli 29. avgusta ove godine su pristigle dvije ponude po javnom oglasu za nabavku linearnog akceleratora, CT simulatora i fantoma.

Svoju ponudu su dostavile dvije kompanije, odnosno Inel-med d.o.o. Mostar i MSG d.o.o. Tuzla. Na četvrtom tenderu se nije prijavila kompanija koja je prošloga puta uložila žalbu, a riječ je o kompaniji Siemens Medicina d.o.o. Sarajevo.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button