Kao što je većini poznato, web stranica Coolinarka okuplja ljude iz cijelog regiona, ali i svijeta, kako bi razmijenili recepte i iskustva u kuhanju.
Ukoliko vam ponestane ideje za ručak ili večeru, tamo ćete sigurno dobiti inspiraciju. Ali, da bi vam danas uštedjeli vrijeme, potrudili smo se i našli sjajan recept koji iziskuje malo vašeg truda i novca.
Sastojci
400 g pilećih medaljona
Vegeta twist tekuća marinada
origano sušeni
sušeni vlasac
umak od šampinjona
800 g slanih šampinjona u limenci
250 ml vrhnje za kuhanje
prstohvat vegete
prstohvat soli
prstohvat origana
Priprema
Pileće medaljone preliti Vegeta twist tekućom marinadom, začiniti prstohvatom sušenog vlasca i prstohvatom sušenog origana za bogatiji okus, te ostaviti 20-ak minuta da odstoji.
Meso peći po 4-5 minuta sa svake strane na vrućem ulju.
Za to vrijeme procijediti šampinjone.
Kada je meso pečeno, izvaditi ga iz tave
Umak od šampinjona
U istu tavu i na isto ulje u kojem se peklo meso pržite šampinjone dok ne omekšaju.
Šampinjone prelijte vrhnjem za kuhanje i pustite da kuha 5 minuta.
Prijatno!