Lifestyle

Pripremite ručak za 10 KM: Napravite pileće medaljone u umaku od šampinjona







Kao što je većini poznato, web stranica Coolinarka okuplja ljude iz cijelog regiona, ali i svijeta, kako bi razmijenili recepte i iskustva u kuhanju.

Ukoliko vam ponestane ideje za ručak ili večeru, tamo ćete sigurno dobiti inspiraciju. Ali, da bi vam danas uštedjeli vrijeme, potrudili smo se i našli sjajan recept koji iziskuje malo vašeg truda i novca.

Sastojci

400 g pilećih medaljona

Možda će Vas zanimati i:

Vegeta twist tekuća marinada

origano sušeni

sušeni vlasac

umak od šampinjona

800 g slanih šampinjona u limenci

250 ml vrhnje za kuhanje

prstohvat vegete

prstohvat soli

prstohvat origana

Priprema

Pileće medaljone preliti Vegeta twist tekućom marinadom, začiniti prstohvatom sušenog vlasca i prstohvatom sušenog origana za bogatiji okus, te ostaviti 20-ak minuta da odstoji.

Meso peći po 4-5 minuta sa svake strane na vrućem ulju.

Za to vrijeme procijediti šampinjone.

Kada je meso pečeno, izvaditi ga iz tave

Umak od šampinjona

U istu tavu i na isto ulje u kojem se peklo meso pržite šampinjone dok ne omekšaju.

Šampinjone prelijte vrhnjem za kuhanje i pustite da kuha 5 minuta.

Prijatno!

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button