Sport

VIDEO+FOTO: Odličan derbi na Tušnju i podjela bodova










Odličnu derbi utakmicu 6. kola Lige za prvaka BiH odigrali su danas na Tušnju ekipe Slobode i Željezničara, a završeno je podjelom bodova 2:2.

Sloboda je povela u 14. minuti. Ordagić je napravio sjajan prodor po desnoj strani, a u kaznenom prostoru najbolje se snalazi Zec za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Željezničar je nakon toga preuzeo igru, a sve je krunisao izjednačujućim pogotkom u 37. minuti utakmice. Crnov se ubacio u sredinu, izašao jedan na jedan sa Erićem i bez problema ga matirao.

Kada se očekivao kraj prvog dijela, Sloboda je opet povela. Bogičević je pogriješio, Zilkić mu je uzeo loptu i dodao do Zeca, a ovaj rutinski završio akciju.

Početkom drugog poluvremena Tuzlaci su imali dvije dobre šanse. Zilkić je pogodio stativu, a promašio je i Smajić kome je Kjosevski sjajno skinuo udarac.

Ipak, Željezničar je stigao do boda. Nakon glavometa u kaznenom prostoru domaćih, najbolje se snašao Nikolić i donio Sarajlijama važan bod u borbi za titulu, dok je Sloboda ostala u ogri za evropska takmičenja.




Možda će Vas zanimati i:

Back to top button