Sport

Adnan Bobić: Nisam prevario Slobodu, oni su imali samo jedan uslov










Nakon što je Adnan Bobić potpisao za Željezničar, u Tuzli su bili ogorčeni odlaskom njihovog golmana, a nakon takvih riječi oglasio se i novi fudbaler sarajevskih Plavih.

Iz tuzlanskog kluba poručili su da je Bobić prevarom dobio papire jer je ljude iz kluba molio da mu izađu u susret kako bi se vratio u Mostar zbog porodičinh problema, da bi nakon toga postao novi igrač Željezničara.

“Moj ugovor sa Željezničarom je formalno-pravno u potpunosti ispravan i nije mi jasno zašto se to dovodi u pitanje. Moja ispisnica u FK Sloboda je potpisana 12. decembra i nju sam zajedno sa raskidom ugovora predao u NSTK koji je dalje sve papire proslijedio N/FSBiH na osnovu čega sam dobio i brisovnicu. U razgovore su bili uključeni svi odgovorni ljudi u FK Sloboda, predsjednik Mujkanović, Denis Karić, Vlado Jagodić, a jedini uslov sa njihove strane je bio da im oprostim dugovanja koja su imali prema meni u tom trenutku. Sedam dana kasnije kontaktirao me Aldin Čenan iz FK Željezničar i ponudio da karijeru nastavim na Grbavici. Ponuda tako velikog kluba dobija se samo jednom u životu i nakon razgovora sa majkom, zajednički smo odlučili da, bez obzira na njene zdravstvene probleme, ovu ponudu prihvatim”, istakao je Bobić.

Takođe, Adnan Bobić dodao je i to da Željo sa sigurnošću može izboriti izlazak u Evropu na proljeće i da titula nije nerealna u ovom trenutku.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button