Sport

Savo Milošević: Ne znam ko će biti kapiten, prilika da se neki novi momci dokažu













Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je jutros čarter letom sa sarajevskog aerodroma u Luksemburg, gdje će sutra igrati pretposljednji meč kvalifikacija za Euro 2024. godine.

Fudbaleri BiH već su izgubili šansu da se kroz kvalifikacije plasiraju na EP, pa će prestojeća dva meča, protiv Luksemburga te Slovačke u nedjelju u Zenici selektoru Savi Miloševiću poslužiti kao priprema za odlučujuće susrete baraža u martu.

Selektor je za ovaj meč napravio nekoliko promjena u spisku, pozvavši pet novih igrača, dok neće moći da računa na kapitena Edina Džeku koji je dobio poštedu te povrijeđene Miralema Pjanića i Seada Kolašinca. Na spisku nema ni standardnog golmana Ibrahima Šehića, kao ni Anela Ahmedhodžića, za kojeg se vjeruje da će se vratiti u tim za utakmice baraža.

Možda će Vas zanimati i:

Selektor je pred polazak istakao kako će na ovim mečevima šansu dobiti neki novi momci.

“Prilika da vidimo gdje smo u ovom momentu pred te odlučujuće utakmice, ali i prilika za neke momke da pokažu šta znaju. U svakom slučaju treba pozitivno gledati na ove dvije utakmice. Kao što sam već rekao sve je bitno i da vidimo sa čime raspolažemo jer je ovo posljednja provjera pred baraž. Da vidimo na kojem smo nivou, šta je to što treba da se popravi i ujedno prilika za neke momke koji nisu bili u prvom planu da pokažu koliko mogu,” ističe Milošević.

Ističe kako još uvijek nije odlučio ko će biti kapiten na ovom susretu.

“Nisam razmišljao ko će biti kapiten. Mislim da se na nivou saveza to odlučuje. Mislim da onaj koji ima najviše godina i najveći staž,” ističe Milošević.

Reprezentacija BiH danas će obaviti službeni trening na “Stade de Luxembourg” stadionu u 19 sati, a pola sata ranije planirana je konferencija za novinare.

Utakmica s Luksemburgom igra se u četvrtak od 20 sati i 45 minuta.

U petak je planiran povratak u BiH, a do susreta sa Slovačkom igrači će boraviti u Trening centru NSBiH u Zenici.



Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button