BiHVijesti

Kojović: Povlačimo ručnu, nećemo glasati u skladu s koalicionim dogovorom zbog Dodikovih istupa










Iako je Srđan Amidžić (SNSD) prošao sigurnosne provjere, njegovo imenovanje na funkciju ministra finansija i trezora BiH danas ipak neće biti na dnevnom redu Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Iako se SNSD-u žuri da dobije svog ministra u Vijeću ministara BiH taj proces bi mogao biti usporen, a razlog su zastupnici Naše stranke u državnom parlamentu.

Zbog posljednjih protudržavnih odluka i poteza Milorada Dodika i vlasti u entitetu RS, zastupnik Naše stranke Predrag Kojović je najavio “povlačenje ručne.”

“Naša stranka je odlučila povući ručnu i neće glasati u skladu sa koalicionim dogovorima zbog Dodikovih posljednjih istupa, posebno sastanka u Konjicu kojim smo ostali šokirani,” rekao je Kojović tokom gostovanja na N1 i naveo kako je to i lično rekao Miloradu Dodiku.

Kojović je rekao kako će se držati ove odluke sve dok traju napadi na državu BiH i njen ustavni poredak.

“Naša stranka neće promijeniti svoje mišljenje i diskusije se o ovome vode i u ostalim strankama Trojke,” rekao je i dodao kako je za sada sigurno da Sabina Ćudić i on neće glasati za imenovanje novog ministra finansija iz SNSD-a.

Podsjetimo, iako su članovi Naše stranke godinama govorili da nikada ne bi koalirali sa SNSD-om, kojeg su označavali dijelom tronošca koji je osiromašio državu i njene građane (SDA, SNDS i HDZ), na kraju su ipak odlučili praviti vlast sa Dodikovom i Čovićevom strankom. “Povlačenje ručne,” ukoliko potraje, moglo bi ovu stranku dovesti na vrata izlaska iz koalicije na državnom nivou.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button