Tuzlanski kanton

Selim Bešlagić: Imamović je veliki promašaj i neću ga podržati na izborima!










Što se primiče trenutak objave kandidatskih lista za naredne izbore, sve se više zakuhava u tuzlanskom SDP-u. Unatoč svojevremenom stavu da njihov kandidat za gradonačelnika neće peti put biti jasmin Imamović, zbog brojnih promašaja, lošeg rezultata na prošlim izborima i pada ugleda stranke, kampanja koju je odavno pokrenuo aktuelni gradonačelnik Tuzle upućuje na zaključak da će se ponovo naći na izbornim listama.

Naime, samopregalačkim radom, i po danu i po noći, seizi tuzlanskog beglerbega Jasmina Imamovića su , kako nezvanično saznajemo, uspjeli obezbijediti većinu u Gradskom odboru SDP. To znači da bi danas članovi Odbora, koji obožavaju lik i djelo J. I. mogli donijeti odluku da njihov kandidat za gradonačelnika bude Imamović ili Čaušesku, kako ga zove Selim Bešlagić.

Možda će Vas zanimati i:

No, upravo je Bešlagić svojevremeno, zahvaljujući svom autoritetu, prvog zapisničara svog kabineta predložio za svog nasljednika. Narodski rečeno, nasljednika je napravio od spaljene žice!

– To mi je jedan od velikih promašaja u procjeni ljudi, veli Bešlagić za portal Tuzlalive.ba.

– Kako komentarišete nagli zaokret u Gradskom SDP-u?

– Mi smo se, uz prisustvo samog Imamovića zvanog Čaušesku, dogovorili da on ne može biti kandidat za gradonačelnika u ovim izborima i treba da se povuče zbog evidentnih promašaja u radu i katastrofalnih rezultata tuzlanskog SDP na općim izborima. I on se složio s time. Takođe, zaključili smo na sastanku sa predsjednikom SDP, Nerminom Nikšićem, da se predloži drugi kandidat, jer je Čaušesku dojadio i svojim najbližim saradnicima, a kamo li građanima.

– Kako je došlo do promjene ovog stava?

– Prvo da kažem da sam pristao da budem nosilac liste za Gradsko vijeće kako bih pomogao oporavku SDP-a. To je bilo pod uslovom da imamo novog kandidata za gradonačelnika. Čak sam bio namjeran da to bude i Enver Bijedić. Onda su počela lobiranja, igre ispod žita itd. Tako se došlo i do većine, a to treba da potvrdi i današnja sjednica Gradskog odbora SDP koja za gradonačelnika namjerava opet predložiti Čaušeskua. Sinoć me je zvao Slađan Ilić, predsjednik Gradskog odbora i obavijestio me o današnjoj sjednici. Ja sam rekao svoj stav i neka se j..u bez mene. U tome neću da sudjelujem! Ja sam principijelan čovjek i od svojih stavova ne odustajem.

– Znači, ako kandidat ne bude Imamović, Vi ste spremni da budete nosilac liste?

– Naravno. U tom slučaju i koalicija sa DF ne bi bila upitna. Ovako, još ne mogu vjerovati da bi svoj stav promijenio i Željko Komšić, kada je riječ o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Tuzle. Ne vjerujem da bi “prodao veru za večeru”! Ali, kakvo je vrijeme došlo, sve je moguće. No, ostavimo to za sutra – prekosutra kada će se sva ta mutna voda razbistriti, kaže Bešlagić.

 

(E.A.)



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button