BiH

Oglasio se hrabri Mostarac koji je ustao iz kolica na sestrinoj svadbi: Jednog dana ću igrati nogomet!










Video sa Nikolom Ragužem, herojom iz Mostara koji je, iako praktično prikovan za invalidska kolica, ustao iz kolica kako bi zaplesao sa sestrom na njenom vjenčanju.

Već tri godine Nikola se bori sa tužnom sudbinom, a nakon što je nastradao u strašnoj saobraćajnoj nesreći, nakon koje je tri mjeseca proveo u komi. Otkada se probudio, njegov život je nezamisliv bez invalidskih kolica, ali to za njega nije bila prepreka, te je unatoč svim teškoćama postao velika inspiracija mnogim ljudima, prenosi portal 24sata.

Ranije ovog mjeseca predložio je da na svadbi svoje mlađe sestre Mateje, koja mu je kako kaže ljubimica u porodici, on i Matea zaplešu.

„To je bila njegova ideja i ja sam naravno pristala. Ali morao mi je obećati da ćemo sljedeći ples plesati skupa na njegovom vjenčanju“, ispričala je Matea.

Nikola je na svadbi ustao iz kolica, pridržavao se za Mateu i oslanjajući se na nju, uspio je otplesati zajednički ples. Brat i sestra Raguž plesali su na pjesmu “Vratio sam se živote”. To je Nikolina najdraža pjesma, a ujedno i snažna poruka.

„Nakon što smo otplesali shvatili smo koliko smo šokirali sve prisutne. Ali Nikola je bio presretan“, prisjetila se Matea.

Nikola je dodao da mu je trenutak kada je sa sestrom uspio zaplesati najdraži u životu.

Porodica je od nesreće prije tri godine stalno uz njega. Prve prognoze bile su dosta loše, a ljekari su mislili da se Nikola više neće probuditi, te čak i ako se probudi, prognozirali su mu da će vegetirati.

„Porodica je oduvijek bila uz njega. Uz Božju pomoć i vlastitu volju, izborio se da danas bude ovako dobar“, rekao nam je Nikolin otac Pavo.

Najviše brige o njemu vodi majka Zdravka. Nikola dane provodi kod kuće u krevetu, a sestra Matea često ga izvede u kafić i na druženje.

„Otkako se probudio iz kome, cijele dane sluša muziku, to jako voli i to mu je najdraže“, rekla je Matea.

Nikolu sad očekuju tri operacije. Prva je u Beču sredinom marta, a nakon toga slijedi rehabilitacija.

„Uporno mora nastaviti svojim putem i sve će biti dobro“, zaključio je Nikolin brat Željko.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button