Valter Tuzlanski

Manifestacija najbolja sportska fotografija za 2018. godinu, nagrada “Tomislav Trojak”










Udruženje građana “Centar kreativnih aktivnosti” Tuzla raspisao je javni konkurs za Izbor najbolje sportske fotografije u 2018. godini. Nagrada nosi naziv “Tomislav Trojak” po doajenu sportske fotografije.

Prijavljeno je na konkurs 40 fotografija iz cijele Bosne i Hercegovine. Večeras u BKC-u Tuzla gdje je i postavljena izložba posjetioci su imali priliku pogledati vrlo kvalitetne fotografije.

Stručni žiri je pregledao sve pristigle fotografije i u okviru izložbe proglasio pobjednike, odnosno najbolje fotografije.

Za najbolju fotografiju stručni žiri je proglasio rad Aleksandra Čavića iz Banja Luke, druga nagrada je pripala Jasminu Hadžiću iz Zenice, treću nagradu su podijelili Jelena Đurđević iz Bamja Luke i Goran Lončar iz Tuzle.

Predsjednik UG “Centar kreativnih aktivnosti” Nedim Salaharević se zahvalio prisutnim na posjeti i svima koji su pomogli ovu manifestaciju, naglasivši “Da na ovaj način žele sačuvati sjećanje na lik i djela Tomislava Trojaka, a posebno njegovoj porodici uz čiju dozvolu se i organizuje ovaj izbor i izložba.

.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button