Vijesti

Sirotinja uzvraća udarac: Ljubiša Preletačević Beli zvanično kandidat za predsjednika Srbije













Republička izborna komisija (RIK) Srbije jučer je potvrdila predsjedničku kandidaturu Luke Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiša Preletačević Beli. Za je glasalo 19 članova RIK-a, dok su dva bila protiv.

Beli je u svom stilu iz kafane “Kod Sidžima” u Mladenovcu do sjedišta Republičke izborne komisije u centru Beograda došao u limuzini i sa pet djevojaka.

Iz kolone od nekoliko automobila i jednog bijelog šlepera, bijela limuzina zastala je ispred RIK-a gdje ga je dočekalo nekoliko stotina građana. Uzvikivali su “Ave Beli” i “Samo jako”.

Zanimljivo je kako je Ljubiša Preletačević Beli skupljao glasove.

“Mi smo mali lokalni pokret, bez infrastrukture, bez para i republičke logistike. Ne možemo stići u sve gradove u kojima ljudi žele da podrže predsjedničku kandidaturu dr. Ljubiše Preletačevića Belog. I tamo gdje možemo – ne možemo da dobijemo notara. Ukoliko želiš da podržiš kandidaturu dr. Ljubiše Preletačevića Belog možeš to uraditi i sam”, napisali su na svojoj web stranici uz upute kako da daju svoj glas ovom kandidatu za predsjednika Srbije.

Beli je skupio više od 12.000 glasova i uz potvrdu RIK-a postao kandidat za srbijanskog predsjednika, a kandidaturu će zasnivati na sloganu “Sirotinja uzvraća udarac”.

Podsjećamo da je priča stranke “Beli – Samo jako” počelo kao parodija, nekoliko “entuzijasta” osnovalo je stranku, a svom kandidatu su dali izmišljeno ime Ljubiša Preletačević, a onda su napravili nevjerovatan uspjeh na lokalnim izborima 2016. godine. Isto očekuju i na predsjedničkim izborima u Srbiji.



Back to top button