Svijet

VIDEO//Uhapšen bombaš iz Dortmunda: Nađeno i sumnjivo pismo, evo šta piše u njemu










Njemačka policija uhapsila je muškarca kojeg sumnjiče da je povezan s bombaškim napadom na autobus s igračima nogometnog kluba Borussia Dortmund u utorak navečer uoči utakmice. Osumnjičeni, kako su izvijestili, “ima veze s islamistima”, piše 24sata.hr.

Policija je također pronašla i tri eksplozivne naprave. Istražuju i sumnjivo pismo nađeno na mjestu događaja u Dortmundu.

Možda će Vas zanimati i:

“Osumnjičeno je dvoje ljudi s islamističkim vezama. Njihovi stanovi su pretraženi, a jedan je zadržan u pritvoru”, rekao je glavni istražitelj Frauke Koehle.

“U pismu koje je pronađeno blizu mjesta napada i u kojem se preuzima odgovornost za napad govori se o odmazdi za sudjelovanje njemačkih aviona u savezničkim akcijama protiv Islamske države (IS) u Siriji”, prenose mediji pozivajući se na sigurnosne službe.

Javni servisi WDR-a i NDR-a te dnevnik Süddeutsche Zeitung navode da pismo počinje rečenicom “U ime Alaha, dobrostivog i milosrdnog”. U njemu se također spominje napad na berlinski božićni sajam i prijeti novim napadima.

“Zbog u napadima na muslimane u kalifatu IS-a odsad pa nadalje sportaši i ostale poznate osobe u Njemačkoj stoje na ‘listi za odstrjel’ IS-a i to vrijedi toliko dugo dok se njemački avioni ne povuku iz Sirije i ne zatvori američka vojna baza u njemačkom Ramsteinu”, navodi novinarski istraživački tim sadržaj pisma.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button