BiHZanimljivosti i zabava

USAID omogućio učešće BiH na najznačajnijem sajmu putovanja i turizma u Berlinu










Uz podršku Vlade SAD-a, vodeće bh. turističke grupe – Visit Sarajevo, Turistička organizacija Republike Srpske (zajedno s Fortuna Travelom) i Turistički klaster Hercegovina – zajedno će predstavljati neponovljive turističke atrakcije Bosne i Hercegovine na vodećem svjetskom sajmu turizma i putovanja ITB Berlin.

Bosna i Hercegovina će, uz podršku projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) za razvoj održivog turizma u  BiH (USAID Turizam), imati svoj paviljon u Berlinu gdje će predstavnicima međunarodnih medija i turoperatera prikazati najljepše i najbolje što ima za ponuditi.

Bosanskohercegovački štand će sutra, 8. marta, pripremiti poseban događaj promocije turističkih atrakcija naše zemlje, uključujući i Vinsku cestu Hercegovine, takodjer razvijenu uz podršku USAID-a.

Svoje prisustvo na sajmu u Berlinu i USAID Turizam projekt će iskoristiti za sklapanje nekoliko novih partnerstava s vodećim svjetskim turističkim partnerima kako bi ubrzali razvoj turizma u BiH.

Uz USAID-ovu podršku nominirana su, također, i dva kratka filma o turizmu Bosne i Hercegovine na “The Golden City Gate” takmičenju za najbolji turistički film, koji se upravo odvija u okviru sajma u Berlin. Pobjednici će biti proglašeni 8. marta.

Očekuje se da će sajam i ove godine privući više od 100.000 posjetitelja, mahom najvećih svjetskih inovatora u turizmu i predstavnika turstičkih destinacija, koji se još od od 1996. okupljaju svake godiine u Berlinu, saopćeno je iz USAID-a



Izvor
FENA
Back to top button