LifestyleU fokusu

Nema izgovora, pričali smo sa Bucom: Da li je važnija ishrana ili trening za mršavljenje?










Jedno od vječitih pitanja i rasprava: “Da li je važniji trening ili ishrana za mršavljenje?” Svima je jasno da se uz kombinaciju i jednog i drugog postižu najbolji rezultati, ali šta je presudnije u borbi sa kilogramima?

Rezultati koje članice njenog režima i novog načina života postižu su nevjerovatni. Dobrog znoja, muke i truda se uloži, kažu mnoge, ali zato rezultati nikada ne izostanu.

Zato je ona bila odličan sagovornik za razgovor na ovu temu i sigurno neko čiji savjeti će riješiti mnoge nesigurnosti, poteškoće i muke koje višak kilograma nerijetko nosi sa sobom.

Možda će Vas zanimati i:

“Ja često kažem – 70% igra ulogu ishrana, veoma je važna ishrana u skidanju kilograma, a ostalo je trening. On ubrzava metabolizam i jača tijelo i kako se masno tkivo topi stvara se mišić u toku treninga.” – kaže Buca.

Međutim, nerijetko znamo čuti komentar: “Pazim šta jedem, ali ipak ne gubim na težini.”

“Treba imati na umu da uvijek postoji balans između treninga i ishrane. Trening i ishrana idu uvijek zajedno, jedno bez drugog ne ide. Naročito kada su u pitanju oni koji žele izgubiti puno kilograma. Oni idu na program ishrane i vježbanja. Oni kojima je potrebno skinuti samo malo kilograma, njima je trening dovoljan. Govorim o osobama u ovom slučaju koje žele izgubiti do 8 kilograma.” – kaže nam stručnjakinja.

U vremenu kada se nezdravo hrani veliki broj ljudi, Buca kaže da je potrebno zdravije se hraniti ne zbog skidanja kilograma ili održavanja kilaže nego prvenstveno našeg zdravlja.

Da bi se izgubili kilogrami i dobio željeni efekat nije potrebno vježbati svaki dan.

“Idealno je vježbati 3-4 puta sedmično, jer našem organizmu treba i odmora. Jedan sat je maksimum za početnike, a oni koji žele nešto više maksimum ide do 2 sata.” – zaključila je Buca.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button