BiHPolitikaVijesti

Komšić i Cvijanović preglasali Bećirovića o otvaranju konzulata Srbije u Bijeljini










Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je dalo saglasnost za оtvаrаnjе Generalnog kоnzulаtа Rеpublikе Srbije u Bоsni i Hеrcеgоvini sа sјеdištem u Bijeljini.

Odluka o davanju saglanosti je donijeta sa dva glasa za i to od Željka Komšića i Željke Cvijanović, dok je član Predsjedništva Denis Bećirović glasao protiv.

Kako je ova odluka i ranije bila na dnevnom redu sjednica Predsjedništva BiH i s obzirom da ni danas nije postignut konsenzus, a u sklada Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, u roku od 72 sata od završetka sjednice, navedenu odluku može proglasiti destruktivnom po vitalni entitetski interes.

Možda će Vas zanimati i:

Konzulati Srbije u Bosni i Hercegovini postoje u Banjoj Luci, Trebinju, Drvaru i Mostaru.

Također, Cvijanović i Komšić su preglasali Bećirovića i usvojili Izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu i primilo je k znanju Informacija o razlozima neizvršenja zakonom i drugim propisima utemeljenih obaveza u proceduri sačinjavanja i usvajanja Zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button