Lifestyle

Pjesma “Treba l’ kesa” je za sve obećane kafe na koje se nikad nije otišlo










Koliko puta ste odložili odlazak u goste jer u tom trenutku, možda, niste imali dovoljno novca da im kupite poklon? Ili, koliko puta vam je bilo neugodno što niste odnijeli “dovoljno dobar” poklon?

Možda vi niste jedni od takvih, ali mnogo je onih koji su pod pritiskom društva postali nesvjesno takvi.

Upravo zbog ove situacije, muzičar Alen Nurkić (AL N) iz Bugojna, koji nekoliko godina živi u Pragu uradio je zanimljivu pjesmu uz videospot snimljen u Africi.

Pjesma „Treba l’ kesa “ posvećena je svima koji su nekad obećali da ce se javiti za kafu, a nikad nisu.

“Tema nove pjesme govori o problemu zagađenja plastikom i našim običajima i našem odnosu prema određenim tradicijama koje često slijepo pratimo, ne dovodeći u pitanje njihovu suštinu i da li se ustvari slijede iz pravih razloga. Konkretno preispitujem običaj „nošenja kesa“ u goste, koji nas je iz osjećaja obaveze ili finansijske nemogućnosti u datom momentu, doveo do toga da se sve manje viđamo i družimo s prijateljima, pa i rodbinom. Najbitnije je da neko sa sobom donese dobro raspoloženje.” – kaže Alen.

Spot za pjesmu „Treba l’ kesa “ snimljen je u Africi, a na moje veliko zadovoljstvo i radost, u spotu je gostovao i član Masai plemena iz Kenije.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button