In memoriam

Boško Krivokapić: Gubitak roditelja je najveća bol koju čovjek može osjetiti










Najdraži moji roditelji.

Sa vašim iznenadnim nestankom srušilo se pola moga svijeta . Vaša ljubav je bila kao iz snova, ali nažalost poslije mamine iznenadne smrti 14.01.2021. godine ni tatino srce nije dugo izdržalo ,vidjela se tuga u očima i od toga dana je počeo lagano da umire.

Preminuo je 25.01.2021 godine. Nikada teže ništa u životu nisam doživio mada sam prošao izuzetno težak put od 90-tih godina tražeći svoje parče neba od ,,Istoka do Zapada.” Mnogo sam radio i stekao veliku životnu školu, kapital i postao uspješan i cijenjen u mnogim svjetskim krugovima i taman sada kada ste trebali da uživate sa mnom napustili ste mene i sestru, iznenada i tiho i skromno kao što ste i čitav život i živjeli.

Želim da sa svim dragim Tuzlacima podijelim bol, a znam koliko su moji roditelji voljeli Tuzlu jer su čitav životni vijek i najljepše trenutke upravo doživjeli u Tuzli, koja je za mene ostala najdraži grad.

Za Tuzlu me vežu samo najljepše uspomene, prve pjesme koje sam napisao (Sjeti se malena, Sanjaj za nas, Napiću se noćas ….). Sretan sam što se moje pjesme koje sam pisao 86-90 godine i dan danas slušaju u Tuzli i šire, a inače kompletan sam autor i osnivač, gitarista, kompozitor i vođa grupe ,,Anabel” koju obećavam da ću ponovo pokrenuti jer mi hiljade poruka stiže u inbox.

Za moje drage roditelje znam da bi se uvijek obradovali kada bi čuli ,,Sjeti se Malena” jer sam tu pjesmu napisao u dječijoj sobi u mom stanu u Rudarskoj S-5 na šestom spratu davne 1986. godine. Veliko hvala dugujem i mome vječitom bratu Berbi (Kameleon) drugu koji me je uvijek podržavao u stvaralastvu i sa kojim sam napravio prve korake na Sarajevskoj estradi, ali eto nažalost rat je zaustavio nade i snove, ali jedino što se ne može nikada uništiti je EMOCIJA.

Ostale su pjesme i prijateljstva koja traju decenijama pa kada bude prilike za moje pokojne roditelje koji su sada negdje ,,gore ” neka se zavrti za njihovu dušu pjesma ,,Sjeti se malena.”

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button