ServisiTuzlanski kantonU fokusu

Jutro je oblačno, a podne iznenađujuće: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje ovu sedmicu










Jutros je na području Krajine i dijelu sjevera Bosne vedro. U većem dijelu zemlje je oblačno vrijeme, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica i Drvar -6; Bihać, Livno, Prijedor i Sanski Most -3; Banja Luka -2; Jajce 0; Ivan Sedlo 1; Bugojno i Sarajevo 2; Tuzla i Zenica 3; Gradačac 4; Bijeljina, Grude i Široki Brijeg 5; Stolac i Trebinje 6; Mostar i Neum 8°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939Pa, za 3hPa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Uz povoljniju biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a hronični bolesnici i meteoropati također neće imati jačih tegoba. Nakon prohladnog jutra, tokom dana će biti ugodnije, sa porastom temperatura. Moguće su slabije reakcije na vrijeme, ponajviše zbog zadržavanja naoblake tokom prijepodneva u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni. Poslijepodnevni sati će biti ugodniji u cijeloj zemlji.

Danas u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sunčanije na području Krajine i dijela sjevera Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. U Sarajevu pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8°C.

U utorak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Tokom dana ponegdje u Bosni je moguća slaba rosulja. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 5 do 10, na jugu od 10 do 15 °C.

U srijedu jutro pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 3 do 8, a dnevna od 13 do 19 °C.

U četvrtak sunčano i iznadprosječno toplo. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 17 do 24 °C.

Izvor: Radio Sarajevo



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button