KulturaPreporučujemoTuzlaValter Tuzlanski

Najava otvaranja 16. Dani Mladih Tuzle u okviru obilježavanja 16 godina postojanja i rada Pozorišta mladih Tuzle










Press konferenciji u prostorijama dvorane Kaleidoskop/scena Pozorišta mladih Tuzla u povodu najave otvaranja “16. Dani Mladih Tuzle” i premijere predstave “Dječak i djevojčica” pod sloganom “Godine kreativne (samo)spoznaje”.

Pozorište Mladih Tuzle slavi 16. godinu postojanja i rada i  iza sebe ima 90 urađenih pozorišnih premijera. Mnoge godine i vrhunska organizacija, rad, trud i mladost učinili su ih prepoznatljivim u gradu, BiH i regionu. Sigurni su da su do sada opravdali povjerenje mladih ljudi i vjerne publike i sa još većim žarom žele nastaviti dalje. Pozorište mladih Tuzle najavljuju bogat program povodom 16. godišnjice osnivanja ovog pozorišta. Prva predstava obilježavanja “16. Dani Mladih Tuzle” bit će prikazana u petka 6. marta, a završavaju se 29. marta.

Medije su više  o ovom događaju upoznali Adnan Mujkić, potpredsjednik Pozorišta mladih Tuzle, Amila Beširović koja je uradila scenario za predstavu “Dječak i djevojčica” i glavni likovi predstave Belma Huseinefendić i Adi Atlić.

Veče sa Mirjanom Karanović realizuje se 14.3.2020. godine od 18.00h uz projekciju filma “Dobra žena” i javnu tribinu “Umjetnost kao sredstvo rehabilitacije”. Događaj realizujemo u partnerstvu sa Udruženjem “Vive žene” Tuzla.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button