Zanimljivosti i zabava

Potvrđeno: Dolazi nam serija o Harry Potteru










Godinama nakon završetka filmskog serijala o Harryju Potteru, konačno je potvrđeno da se kreće sa snimanjem serije.

Warner Bros. Discovery planira uskoro krenuti sa produkcijom serije Harry Potter i lansirati je putem HBO Maxa.

Projekt će se bazirati na priči J.K. Rowling, za razliku od spin-offa, kao što je Fantastic Beasts. Kako pišu američki mediji, svaka od sezona preuzimala bi radnju iz jedne od sedam knjiga, što znači da bi se serija snimala godinama.

Zanimljivo je kako bi na snimanju serije sudjelovala i autorica knjiga J.K. Rowling, no samo u onom kreativnom dijelu i ne bi sudjelovala kao primarni kreator niti bi bila aktivna prilikom snimanja na setu.

Reakcije od fanova Harry Pottera su raznolike ali uglavnom prevoladava zabrinutost i skepticizam:

“Činjenica je da sa filmovima nisu pokrili mnogo toga iz knjiga ali činjenica je i da originalnu garnituru glumaca niko neće moći zameniti i ja iskreno ne čekam ovu seriju i ne znam dal ću je gledati, jer smatram da za njom nema potrebe…”

“Mislim da je rano za seriju. Filmovi su predobri da bi serija mogla da bude i blizu. Zao mi je sto nisu odradili jedan nastavak. Mislim da Hari Poter i ukleto dijete moze da se malo preradi i da bude dobar film. Mozda i neki film da se napravi o ranijim desavanjima. Zao mi je sto su izbacili Dzoni Depa iz Fantastičnih zveri. To je moglo da uspe. Svakako serija o Hari Poteru je suvisna.” – su neki od komentara

Inače, Warner Bros. planira snimati seriju već dugi niz godina, ali je do sada u fokusu bio spin-off Fantastic Beasts. No nakon što ih je preuzeo Discovery dio ljudi koji je radio na razvoju sadržaja dobio je otkaz i sada se, očito, planira raditi serija o Harryju Potteru.

Filmski serijal koji se prikazivao od 2001. do 2011. godine generirao je čak 7.7 milijardi dolara, a nakon toga snimljen je spin-off Fantastic Beasts, zatim Harry Potter and the Cursed Child te, posljednje, videoigra Hogwarts Legacy.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button