Lifestyle

Amela Mujkanović: Zadatak svake žene je da prvenstveno brine o sebi










Amela Mujkanović je jedna od onih koji vjeruju da čovjek mora živjeti svoje snove da bi imao ispunjen i uspješan život. Upravo zbog toga je odlučila svoju dječiju ljubav prema šminkanju i kozmetici pretvori u uspješan biznis. Njen estetski centar “La Femme” u Tuzli sa radom je zvanično počeo u novembru prošle godine.

“Željela sam raditi ono što volim. Još kao djevojčica sam voljela da sređujem lutke i barbike, a kasnije sebe i prijateljice.  To je jednostavno nešto što me ispunjava i u čemu uživam. Slažem se sa zaključkom do kojeg je Konfucije došao: Pronađi posao koji voliš i nećeš morati raditi ni jednog dana svog života. Ja sam pronašla.”, priča sa osmijehom Amela o početku svoje poduzetničke priče.

Ona objašnjava kako po njenom mišljenju žena danas nije samo majka i domaćica, već naprotiv ima mnogo drugih važnih uloga, ali da bi uspjela u svemu mora prvenstveno misliti o sebi.

“Svakodnevne obaveze i odgovornosti jedne žene su velike i da bi uspjela biti dobra majka, supruga, kolegica, poduzetnica, prijateljica,… prevashodno mora da brine o sebi.”, naglašava Amela.

Zato je za nju super žena talentovana, snažna, hrabra, puna ljubavi, empatije i poštovanja prema drugim ljudima. I sve su to sastojci Ameline formule za uspjeh.

“Prije svega moramo znati gdje smo trenutno, a gdje želimo biti ili šta želimo postići. Zatim, sa ljubavlju i poštovanjem odnositi se prema ljudima i poslu, raditi najbolje što znamo i konstantno raditi na svom ličnom i profesionalnom razvoju.”, zaključuje Amela i poručuje svima da kada vam se ukaže prilika da ostvarite svoje snove, ne dvojite ni trenutka, već odmah krenete u realizaciju.

 



Back to top button