BiHU fokusu

Priča dječaka iz BiH slama srce: Mama ga je ostavila, živi u trošnoj kućici










DJEČAK Dejan (11) živi u drvenoj kućici od dvadesetak kvadrata u jednom od zaselaka u Donjim Agićima.

Krevet dijeli s bakom, nemaju kupaonicu ni vodu, a i struje im često nestane. Majka ga je napustila prije nekoliko godina i sa sobom povela njegovu mlađu sestru.

Osim bake, u kući žive i Dejanov otac i djed koji rade u rudniku i više su na poslu nego kod kuće. Tata inače spava u kućici pokraj koja je nekada bila štala.

Možda će Vas zanimati i:

Do kuće 11-godišnjeg učenika Dejana ne vozi autobus pa do škole mora pješačiti pet kilometara, po makadamu i uz brijeg. Zimi je snijeg, a na proljeće i u jesen izlije se nabujala Sana. Kada živiš u jednom od zaselaka u Donjim Agićima, prvi ti susjedi, kaže Dejan, nisu ljudi nego životinje.

Zadnju put vidio sestricu prije tri godine

Dejanu je baka kao mama jer ga je majka ostavila prije više od četiri godine. Jedno jutro je uzela kćer i otišla.

“Zadnji sam sestru vidio prije tri godine. Kad je otišla, imala je četiri, četiri i pol godine. Pa sam je u godini i pol dana vidio dva puta. Onda je više nisam ni vidio”, rekao je te dodao da mu se sestra zove Dejana Zorić.

Dobila je ime po njemu, a sada ne zna ni kako izgleda. Ne zna zašto je mama otišla, i to na takav način, ali zna da žive negdje u okolici. Dejanina fotografija najvrjednije je što ovaj dječak ima.

Mama ga nije prihvatila na Facebooku

“Prije sam svoju mamu našao na Facebooku, ima njezina slika. Poslao sam zahtjev za prijateljstvom, nije ga htjela prihvatiti”, rekao je Dejan te dodao: “Ja sam znao što će biti, zato se nisam nikako ni osjećao.”

“Najgore mi je kad dolazi iz škole, nekad zna doći plačući. Kaže da svatko u školi veli da ima brata ili sestru. Ja, kaže, nemam nikoga, a znam da imam sestru”, ispričala je baka Stana.

Treneri pokrenuli akciju za Dejana

Milan, Dejanov trener karatea, nije mogao ostati na tome da mu pomogne samo kupnjom tenisica ili kimona. Zato je s kolegom Vladom odlučio pokrenuti akciju kako bi se pomoglo Dejanu.

“Krajnji cilj je da on za Božić bude u svojoj kući. To je nekakav moto naše akcije”, kaže Vladislav.

Na zemljištu bliže školi žele Dejanu i obitelji kupiti montažnu kuću i to bi bio dom u kojem krevet više ne bi morao dijeliti s bakom i u kojem bi imao vlastitu sobu.

Priču o Dejanu objavila je Nova TV u emisiji Provjereno.

Izvor: index.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button