SportU fokusu

Iz Jedinstva poručuju: Čuda se događaju!













Posljednje pripreme za rukometni spektakl koji će se održati u nedjelju, 19. novembra u Tuzli, privode se kraju. U pitanju je revanš utakmica 3. kola EHF Challenge Kupa između Jedinstvo AtlasRelaxa i PAOK-a iz Soluna, a ista će biti odigrana u Velikoj dvorani Mejdan od 19.30 sati.

Kako saznajemo iz izvora bliskih klubu, među navijačima i simpatizerima Jedinstva vlada euforija i očekuje se velika podrška našim “Labudicama” koje su u prvom susretu poražene sa 24:17.

“Poraz od sedam golova nije bauk, s obzirom na veliki broj naših tehničkih grešaka u toj utakmici. Mislim da su naše djevojke same sebi stvorile pritisak pred tu utakmicu, jer su previše respektirale igračice PAOK-a. Osim toga, bilo je tu u nekoliko navrata i domaćinskog suđenja, ali to svakako ne umanjuje naš poraz”, izjavio je u razgovoru za Kameleon Elmir Grabčanović, sportski direktor OŽRK Jedinstvo AtlasRelax.

“Očekujemo veliki broj publike u Mejdanu i nadam se da naše djevojke neće opet sagorjeti u toj atmosferi i sebi napraviti kontraefekat. Biće nekih taktičkih promjena u ekipi, što je i očekivano. Ja bih bio presretan da Jedinstvo zabilježi pobjedu bilo kojim rezultatom, pa da se časno oprostimo od Challenge Kupa, ali sve je moguće, čuda se događaju. Ali i ako se desi da prođemo, sebi bi opet stvorili nove finansijske probleme za sljedeće kolo”, dodao je Grabčanović.

Igračice PAOK-a u Tuzlu dolaze u subotu popodne, a u večernjim satima odradit će trening u Mejdanu. Iz Jedinstva vjeruju da će gošće u ovom susretu pružiti još bolju partiju nego u Solunu.

“PAOK je iskusnija ekipa od nas, ali mi smo motivisane, naporno treniramo i trudit ćemo se da ispravimo greške iz prvog susreta. Atmosfera je na visokom nivou, to je jako bitno i mislim da će ispasti sve kako treba. Osam golova zaostatka nije malo, ali nije ni nemoguće za dostići. Što se mene lično tiče, nisam zadovoljna svojim igrama, nisam još prava i nisam pokazala što mogu, ali vjerujem da će sve doći na svoje”, rekla nam je prvotimka Jedinstva, Ivana Sikimić.

Inače, ova utakmica imat će i svečani karakter jer će se starijim igračicama koje su se “penzionisale” na kraju prošle sezone uručiti prigodne zahvalnice i pokloni.

ISPUNIMO DVORANU MEJDAN I PODRŽIMO NAŠE LABUDICE!



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button