RegionVijesti

Mali Stefan je na letu za Zadar doživio “zatrašujuće iskustvo” – Ryanair sada mora isplatiti odštetu










Ryanairu je naređeno da dječaku plati 8.500 funti nakon što je doživio “zastrašujuće iskustvo” tijekom leta iz Irske u Hrvatsku, zbog čega je imao i noćne more, piše Slobodna Dalmacija.

Stefan Kokić, koji sada ima 17, a tada je imao 11 godina, bio je na letu iz Dublina za Zračnu luku Zadar u srpnju 2018., kada je u zrakoplovu iznenada pao tlak u kabini.

Zrakoplov je zbog hitnog slijetanja skrenuo u zračnu luku Frankfurt Hahn prije nego što su Stefan i njegovi roditelji konačno nastavili put prema svom odredištu.

Stefanu je naknadno dijagnosticiran stupanj stresa koji je posljedica incidenta, kao i glavobolje, prenosi Mirror.

“Stefan je bio uključen u nedvojbeno zastrašujuće iskustvo”, rekao je tinejdžerov odvjetnik Ciaran Mandal Okružnom građanskom sudu.

Dječakova obitelj je ustvrdila da je on pretrpio emocionalnu uznemirenost kao posljedicu ovog događaja, ali da se dobro nosio s tim iskustvom. Ovaj tinejdžer, koji živi u Kildareu u Irskoj, tužio je Ryanair preko svoje majke.

Sudac John O‘Connor odobrio je ponudu Ryanaira za nagodbu od 10.000 eura na temelju “neriješenih pitanja”. Rekao je mladićevom odvjetniku da je ‘jako dobro učinio‘ za Stefana.



Izvor
jutarnji.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button