KulturaMuzikaPreporučujemoU fokusu

Prijavite se na najveći festival za mlade gitariste










Drugi internacionalni festival gitare Tuzla će se održati u periodu od 07.08. do 10.08. u sklopu kojeg će se održati masterclass, koncerti, muzičke diskusije i promocija instrumenta.

Gitara je tuzlanska tradicija. Zato je Tuzla od prošle godine bogatija za još jedan kulturni događaj. Guitar Fest je namijenjen učenike osnovne i srednje muzičke škole.

Guitar Fest je sastavni dio Festivala mladih Tuzla. Prvi Festival mladih je u Tuzlanskom kantonu okupio hiljade mladih ljudi. Održano je preko 30 aktivnosti u saradnji sa 30 organizacija sa područja Tuzlanskog kantona, ove godine će Festival realizovati preko 50 aktivnosti u oblastima umjetnosti, aktivizma, sporta, ekologije itd. Krajnji cilj ove inicijative je da Tuzla postane Europska prijestolnica mladih.

Predavači na ovogodišnjem Guitar Festu su svjetski poznati profesori: Goran Krivokapić, Zoran Krajišnik, Edin Karamazov, Sanel Redžić, Elvis Sivčević i Muris Varajić. Svi učenici će imati priliku da rade sa ovim eminentnim umjetnicima.

Svaku večer festivala nas očekuju koncerti u Katoličkom kulturnom centru Tuzla. U nastavku pogledajte program Festivala.

07.08.2022.  Nedjelja
Predavanja na temu: masterclass otvorenje festivala, koncert Zoran Krajišnik, after koncert Muris Varajić.

08.08.2022. Ponedjeljak
Predavanja na temu: okrugli sto, masterclass, Koncert Goran Krivokapić.

09.08.2022. Utorak
Predavanja na temu: muzička diskusija, masterclass i koncert Edin Karamazov.

10.08.2022.  Srijeda
Predavanja na temu: masterclass i koncert učesnika masterclass-a. Zatvaranje festivala i after koncert- druženje na kompleksu Panonika. Promocija instrumenata: Zoran Kuvač.

Svjetski poznati predavači, zanimljiva predavanja i dobra zabava su dovoljni razlozi da se prijavite na Drugi internacionalni festival gitare Tuzla.

Prijave su otvorene u dvije kategorije: za aktivno i pasivno učešće.

Aktivno učešče je za učenike koji će direktno učestvovati u masterclass-u, pasivno učešće podrazumijeva ulazak na koncerte i pasivno praćenje masterclass-a.

Prijaviti se možete klikom OVDJE

Za više informacija o Drugom internacionalnom festivalu gitare Tuzla posjetite www.guitarfesttuzla.com



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button