Sport

Mourinho imenovao najsmješniji klub: Imaju praznu trofejnu sobu i otpuste me uoči finala










Fudbalski trener Jose Mourinho, koji je u aprilu 2021. godine otpušten iz Tottenhama, nedavno je iznio svoje stavove o toj smjeni u razgovoru za podcast Obi One. Mourinho je istakao kako ga je otpuštanje iz Tottenhama dva dana prije finala engleskog Liga kupa, koje Tottenham na kraju izgubi, smatra neobičnim, posebno s obzirom na trenutno praznu sobu za trofeje u klubu.

“Zanimljivo je da me otpusti klub koji ima praznu sobu za trofeje, a to se dogodi dva dana prije finala. Tottenham nikada nije osvojio ništa. Ako su nešto osvojili, to je bilo prije 50 godina, ali i toga se ionako ne sjećam. Dakle, otpustili su me dva dana prije finala”, izjavio je Mourinho.

Možda će Vas zanimati i:

Otpuštanje portugalskog trenera iz Tottenhama bilo je donekle neočekivano, budući da se ekipa tada nalazila na sedmom mjestu, a klub je očekivalo finale engleskog Liga kupa protiv Manchester Cityja, koje na kraju gubi rezultatom 1:0.

Mourinho je trenutno sretan u Romi, gdje ističe da mu odgovara drugačiji profil kluba i ambicije. “Uživam u tome. Sviđa mi se ovdje”, poručio je slavni portugalski trener.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button