BiH

Upozorenje za vozače: Oprez na putevima prema Tuzli, Bihaću, Doboju, Orašju…










Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u centralnim i sjevernim dijelovima zemlje.

Izdvajaju se putni pravci: Olovo-Kladanj, Tuzla-Bijeljina, Prozor-Gornji Vakuf, Bugojno-Novi Travnik, Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, kao i puteve na području Doboja, Bosanskog Broda, Orašja i Odžaka.

Možda će Vas zanimati i:

Zbog izrazito niskih temperatura moguće je formiranje poledice na kolovozu, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Ekipe putnih službi vrše posipanje, ali niske temperature usporavaju djelovanje posipnog materijala.

Mole se vozači za maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) je zatvoren za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ta vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima tokom dana saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

 

 

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button