Lifestyle

4 sjajna trika da vizuelno izdužite noge!










Ako želite da vaše noge izgledaju duže ili da prirodno duge noge još više da naglasite, za to postoje određeni trikovi.

Oni su potpuno jednostavni za izvesti, a rezultati koje će vam pružiti su i više nego vidljivi.

#1 Izbjegavajte cipele s kaišem oko gležnja

Ne sumnjamo da savršeno pristaju uz usku suknju i da su udobne i stabilne, ali kaišiće vizuelno skratiti vaše noge, pa će izgledati i kraće nego što zaista jesu. Držite se štikli u nijansama boje kože, kao i platformi, koje će naglasiti vaše gležnjeve, a time i dužinu nogu. Što je nijansa cipela približnija boji vaše kože, noge će vam djelovati izduženije.

#2 Nosite hlače ili helanke u boji cipela

Nošenje hlača i cipela iste boje, vizuelno će produžiti noge, jer će se boje stopiti, pa granica između hlača i cipela neće biti toliko vidljiva. Pravila o ovoj iluziji važe i za čarape ako nosite haljinu. Ako je ikako moguće, pronađite identičnu nijansu cipela i donjeg dijela vašeg outfita.

#3 Mini suknje i vruće hlače s visokim strukom 

Kratke stvari najbolji su prijatelji vizuelnog produžavanja nogu. Stoga bi trebalo da često nosite mini suknje i šortseve, samo pazite da dužina ne djeluje neukusno. Sjajan izbor su mini suknje i šortsevi sa dubokim strukom, jer prekrivaju tijelo više od odjeće sa plitkim strukom, koja skraćuje vašu figuru.

Svakoj ženskoj figuri, kada je dužina nogu u pitanju, pristaje upravo visoki struk. Osim toga, vitkost i dužinu nogu naglasite pufnastim, balon suknjicama ili suknjicama u slojevima, a izbjegavajte prepripijene modele.

#4 Cipele sa špicom

Cipele sa špicom vizuelno produžavaju stopala, ali i kompletne noge, pa je vreme da konačno kupite jedan kvalitetan par ovakvih cipela.

IZVOR: index.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button