Svijet

Pauline Hanson: Australska senatorica obukla burku u parlamentu










Australska senatorica Pauline Hanson nosila je burku u parlamentu u sklopu svoje kampanje za zabranu svih odjevnih predmeta koji u potpunosti prekrivaju tijelo, a koje nosi dio muslimanki.

Hanson je sjedila na svom mjestu u parlamentu u crnoj burki dvadesetak minuta, a zatim je skinula kako bi pozvala na zabranu njenog nošenja u javnosti zbog nacionalne sigurnosti.

“Osjećala sam se vrlo neugodno. Sretna sam da mogu skinuti jer joj nije mjesto u ovom parlamentu”, rekla je Hanson, koja je na čelu krajnje desne stranke Jedna nacija.

Hanson, koja se istaknula 1990-ih godina svojim oštrim protivljenjem imigraciji iz Azije i tražiteljima azila, posljednjih godina vodi kampanju protiv muslimanske odjeće i gradnje džamija.

Državni odvjetnik George Brandis prekorio je Hanson.

“Neću se praviti da ignoriram to što ste pokušali izvesti danas kada ste došli u parlament odjeveni u burku”, kazao je on a članovi Senata su mu zapljeskali.

“Svi znamo da niste islamske vjere. Upozorio bih vas i savjetovao vam da budete jako, jako pažljivi jer biste mogli povrijediti vjerske osjećaje drugih Australaca”, dodao je, javlja Hina.

Adel Salma, potpredsjednik Islamskog vijeća države Victorije, rekao je da je takvo ponašanje Hansen jako razočaravajuće, ali da ne predstavlja iznenađenje budući da se ona stalno izruguje islamskoj vjeri.

https://www.youtube.com/watch?v=AYD8nQ97HmU



Back to top button