Valter Tuzlanski

Fudbaleri Slobode počeli pripreme




Fudbaleri tuzlanske Slobode, povratnici u Wwin ligu Bosne i Hercegovine, počeli su sa pripremama za novo prvenstvo. Prozivku su izvršili šef stručnog štaba Zlatan Nalić i njegovi saradnici, te novopečeni sportski direktor Zajko Zeba.

– Imamo turnir u Klokotnici 19. i 20. jula to je za sada sigurno, a u ovih dan-dva definisat ćemo gdje ćemo i kada na bazični dio priprema. Pred nama je teška godina, znamo da četiri ekipe ispadaju, ali moja lična želja je da Sloboda ne bude pod prefiksom ekipe koja se bori za opstanak. Mislim da zaslužujemo više, ali je potrebna i viša podrška – rekao je Nalić.

Prvom timu je priključeno nekoliko juniora, na prozivci su bili igrači koji su iznijeli teret igranja u Ligi FBiH, ali nekih niji ni bilo. Transfer lista će se napraviti, ali tek nakon što se izvrši analiza raspoloživog kadra.

Možda će Vas zanimati i:

– Igrao sam za Slobodu dvije godine i sada se vraćam u drugoj ulozi. Sigurno je da će biti teško i moramo stvoriti kvalitetan tim. Mi ćemo se truditi da dovedemo nekoliko igrača koji bi trebali biti prava pojačanja – rekao je Zeba.

Na glavnom stadionu Tušanj obavljen je prvi trening, a u narednim danima pojačavat će se ritam treninga te nešto kasnije i prijateljskih utakmica.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button