Sport

Zmajevi rutinski protiv nemoćnog Gibraltara (VIDEO)
Večeras je na Bilinom Polju fudbalska reprezentacija BiH, u okviru Grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji ostvarila laganu pobjedu od 5:0 protiv reprezentacije Gibraltara, inače debitanta u kvalifikacijama za Svjetska prvenstva.

Bila je to faktički trening utakmice za izabranike Meše Baždarevića, koji su bez nekoličine prvotimaca, bez ikakvih problema savladali amatersku reprezentaciju Gibraltara. Takođe je ovo bila i izvanredna prilika za isprobavanje nekih novih igrača i oni koji su dobili priliku su relativno ispunili očekivanja s obzirom na jačinu protivnika.

Možda će Vas zanimati i:

Strijelci za Bosnu i Hercegovinu su bili: Ibišević (4, 43. minuta), Vršajević (52. minuta), Višća (56. minuta) i Bičakčić (93. minuta).

Sljedeću kvalifikacionu utakmicu naši Zmajevi igraju 6. juna protiv glavnog konkurenta za drugo mjesto u skupini koje vodi u baraž, reprezentacije Grčke. Mada je i borba za prvo mjesto u grupi još uvijek otvorena opcija, iako je, realno, Belgija daleko najkvalitetnija reprezentacija u našoj grupi.

U međuvremenu će izabranici Meše Baždarevića već za tri dana (28. marta) odigrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Albanije u albanskom gradu Elbasanu, gdje će naš selektor imati još jednu priliku za isprobavanje nekih novih igrača i novih taktičkih zamisli.

https://www.youtube.com/watch?v=cyOkG7k8Y74Možda će Vas zanimati i:

Back to top button