Arhiva

Zastrašujući snimci: Najmanje 16 ubijenih u ruskom napadu na grad Kostiantinivka u istočnoj Ukrajini (VIDEO)


Najmanje 16 ljudi, među kojima i jedno dijete, ubijeno je, a brojni su ranjeni u ruskom napadu na grad Kostiantinivka u istočnoj Ukrajini u srijedu, saopćili su zvaničnici, dok je američki državni sekretar Antony Blinken posjetio Kijev.

Predsjednik Volodimir Zelenski osudio je napad, rekavši da su pogođeni pijaca, prodavnice i apoteka u industrijskom gradu u blizini ratišta i tridesetak kilometara od grada Bahmuta, gdje teške borbe već mjesecima traju.

Russian missile strikes market in the city of Kostiantynivka in Ukraine's Donetsk region, killing at least 16 people
byu/CrimsonLancet ineurope

Ukrajinski zvaničnici objavili su video snimak u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram na kome se vidi snažna eksplozija koja se probija kroz trgovačke ulice, dok ljudi padaju na zemlju, a neki trče u zaklon. Lokalni mediji opisali su to kao raketni napad.

– Ovo rusko zlo mora biti poraženo što je prije moguće – kazao je Zelenski.

Ministar unutrašnjih poslova Ihor Klimenko rekao je da je pored 16 ubijenih, u napadu ranjeno najmanje 28 osoba i dodao da je to bilo na centralnoj gradskoj pijaci.

U aplikaciji za razmjenu poruka Telegram objavio je snimke na kojima se vidi kako spasioci prebiraju ruševine i iznose tijela u crnim vrećama, prenosi Reuters.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button