LifestyleTuzla

Zanimljiv projekat: Učenici Mašinske škole Tuzla napravili automobil “Bagi”
Ukoliko ste danas prolazili Tuzlom, tačnije Klosterskom ulicom, mogli ste zapaziti automobil zanimljivog izgleda.

Naime, ispred Katoličkog školskog Centra “Sveti Franjo” bio je parkiran “Bagi”, praktični rad učenika i profesora Mješovite srednje mašinske škole Tuzla.

“To je nastavno učilo koje pomaže djeci da bolje vide gdje se pojedini djelovi nalaze i kako se ugrađuju. Mi smo ga malo unaprijedili i pretvorili ga u vozilo koje se čak može i serijski proizvoditi. Učenici su to odradili svojim rukama, a pomogli su nam i tehničari. Projekat je trajao cijelu školsku godinu i na njemu su radili učenici svih zanata”, rekao je za Kameleon Dragan Hura, profesor razredne nastave u ovoj školi.

Na projektu “Bagi” radili su svi učenici Mješovite srednje mašinske škole, a kako ističu učenici, ovaj automobil predstavlja maskotu škole.

“Uz dobru organizaciju profesora i nas učenika smo uspjeli napraviti auto koje se može kretati našim cestama. Koristili smo djelove drugih automobila koje smo uklopili u ‘Bagija’, ostatak smo mi varili i tako da smo svi imali praksu”, rekao je učenik ove škole, Anteo Ivanović.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button