U fokusuVijesti

Vlada TK NIJE prihvatila ostavku: RIFET KARASALIHOVIĆ ostaje direktor tuzlanskog aerodroma


Vlada Tuzlanskog kantona na jučer održanoj sjednici nije dala saglasnost na odluke Nadzornog odbora Javnog preduzeća Međunarodni aerodrom Tuzla o prihvaćanju ostavke i razrješenju dužnosti direktora, te o imenovanju vršioca dužnosti ove funkcije.

Shodno tome, Rifet Karasalihović i dalje ostaje direktor tuzlanskog aerodroma. Pravosnažnom presudom Kantonalnog suda u Tuzli bivši direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Esed Mujačić već je trebao biti vraćen na ovu poziciju.

Naime, Karasalihović je trebao biti smijenjen s ove pozicije s obzirom na to da je pravosnažnom presudom Kantonalnog suda u Tuzli dokazano da je ekspertna Vlada TK, koja je imenovana 2014. godine nakon masovnih demonstracija, na čelu s tadašnjim premijerom Bahrijom Umihanićem nezakonito smijenila Eseda Mujačića.

Od Nadzornog odbora Kantonalna vlada je na sjednici zatražila da preduzme potrebne radnje i aktivnosti u cilju potpunog ispunjenja obaveza utvrđenih pravosnažnom Presudom Općinskog suda u Živinicama i Kantonalnog suda u Tuzli, kako je to precizno i definirano odredbama Statuta ovog javnog preduzeća.

Izvor: Tuzlanski.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button