BiHVijesti

Jelka Miličević imenovana za zamjenika direktora Agencija za bankarstvo FBiHJelka Miličević predložena je za poziciju zamjenika direktora Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine. Ovaj prijedlog je izazvao burne reakcije među poslanicima Predstavničkog doma Parlamenta Federacije koji je zasjedao više od 13 sati. U konačnici, “za” je glasalo 51, 25 “protiv” i 3 je bilo suzdržano.

Miličević bi, kako se navodi u prijedlogu imenovanja, obnašala funkciju na period do isteka mandata zamjenika direktora koji je razriješen.

Prijedlog je uputila Vlada FBiH koja je isti utvrdila na sjednici održanoj 30. aprila 2024. godine.

Poslanici opozicije su naveli kako se ovim krši zakon tvrdeći da osoba koja obnaša ovu funkciju ne smije biti član političke stranke. Iz SDA su podsjetili i dio da je bila u postupku koji se vodio protiv bivšeg premijera Fadila Novalića i da ne bi bilo uredu da se imenuje na tu funkciju. Podsjetimo, Jelka Miličević je pravosnažno oslobođena u predmetu “Respiratori.”

“Sve ovo što slušamo oko imenovanja dokaz je još jedne laži pogotovo mog razočarenje u kolege SDP-a koji su govorili da će na ovakva mjesta pružiti priliku mladim, kompetentnim i obrazovanim ljudima koji će biti nova snaga da ne odlaze. A mi stalno stare, istrošene mozgove stavljamo na mjesta gdje treba voditi ozibljne procese. To je samo potvrda da rade ono što su spočitavali onima prije njih. Rade stvar koje su korak u jedan bezdan,” rekla je poslanica Alma Kratina.Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button