Lifestyle

Makedonija – raj za gurmane!




Ajvar, pinđur, ovčji sir, pun ukus najrazličitijeg organskog povrća i voća, ali i jagnjetine na žaru uz pečenu papriku, sva ova jela su nam poznata, a postaju omiljena i na svjetskom turističkom meniju.Većina jela koja su se našla na ovoj listi neodoljivo podsećaju na ona koja se nalaze i na trpezi u Srbiji  ili kod nas. Ipak, iako smo hvaljeni od strane turista koji nas posjete, kao i naša ukusna tradicionalana kuhinja, još uvijek se nismo pozabavili osvajanjaem svjetskom turističkog tržišta (burek nije u ovoj konkurenciji:)) na kome se izuzetno cijeni organska proizvodnja i takozvana “spora” ili ti slowfood kuhinja.

Time se pozabavila Mekedonija, koja nije čak ni usvojila koncept Slow Food kuhinje, već ga je prosto istakla i potrudila se da postane vidljiv i primamljiv stranim turistima, koji izuzetno cijene vrijeme koje se ulaže u gajenje samih biljaka, voća i povraća, ali i u pripremu hrane.

Nastavak čitajte na : Makedonija – raj za gurmane!



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button