Tjestenina je univerzalni favorit kuhinje, a zapečena verzija s piletinom pruža savršen spoj jednostavne pripreme i bogatog okusa. Ovaj recept ne samo da je savršen za obrok kod kuće već i kao iznenađenje za druženja s prijateljima ili porodicom.
Sastojci:
300 grama piletine
200 grama umaka od paradajza
400 grama tjestenine
50-100 grama naribanog sira
1 žličica ulja
Origano po ukusu
Upute:
Zagrijte pećnicu: Postavite temperaturu pećnice na 180 stupnjeva.
Skuhajte tjesteninu: U velikoj posudi skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Pržite piletinu: Na srednje jakoj vatri, pržite kockice piletine dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Pripremite tepsiju: Nauljite tepsiju i stavite kuhani tjesteninu, prženu piletinu te umak od paradajza.
Dodajte začine: Dodajte origano po ukusu kako biste obogatili okus jela.
Dodajte sir: Pospite naribanim sirom prema vlastitom ukusu, prilagodite količinu prema preferencijama.
Pecite: Stavite tepsiju u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta ili dok jelo ne postane lijepo zlatno smeđe boje.
Posluživanje: Poslužite zapečenu tjesteninu s piletinom uz svježu salatu po želji.