BiznisLifestyle

Upoznajte najmlađeg gradonačelnika u Hrvatskoj – sebi smanjio plaću, uštedio milione KMKutjevo je najštedljiviji grad u Hrvatskoj. Vodi ga 26-godišnji HDZ-ov kadar Josip Budimir, koji je u fotelju zasjeo kada je gradska blagajna imala minus od oko 2 miliona KM. Danas je taj minus ispod 300.000 KM, a Budimir tvrdi da štede na svemu što mogu.

Za razliku od Umaga, koji za jednog svog djelatnika izdvaja više od 700 KM, Grad Kutjevo po djelatniku troši tek 50-tak maraka. Time je i najštedljiviji grad u Hrvatskoj.

“Mi smo na minimalcu što se tiče plaća. Realni smo i nismo rastrošni. Ja sam sebi prvi kao gradonačelnik smanjio plaću za skoro 1.000 KM. Nakon toga je i svim zaposlenicima plaća smanjena od 15 do 20 posto”, rekao je za 034portal gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Budimir kaže da na prihode ne može puno utjecati, ali zato na rashode može.

“Osnovni prihod nam je porez na dohodak. Loša gospodarska slika i odlazak sve više ljudi također utječe na tešku financijsku situaciju. Mi možemo utjecati na rashode, smanjili smo plaće i sve ostale nepotrebne troškove sveli na minimum”, prokomentirao je Budimir za 034portal.

Izvor: 034portal.hrMožda će Vas zanimati i:

Back to top button