Sport

UEFA sprema novu drakonsku kaznu za Hrvate!
UEFA je u ponedjeljak najavila kako će kazniti Hrvatsku nakon utakmice s Turcima iz dva razloga. Prvo, zbog pirotehnike na tribini, a drugo, zbog navijača koji je utrčao u teren i proslavio gol s Lukom Modrićem.

Kazna je najavljena i Turcima čiji su navijači također zapalili baklju na tribinama Parka prinčeva. Turke čeka kazna i zato jer su navijači bacali predmete na teren.

UEFA-in delegat je još jednom pedantno sve zapisao, čeka se da Europski nogometni savez ispostavi račun. Odluka o kazni trebala bi biti donijeta 21. jula.

“Nisam u onoj gužvi odmah ni primijetio da je na teren utrčao navijač. Glavno da je ušao s dobrim namjerama”, kazao je nakon utakmice Luka Modrić.

No, ta “dobra namjera” skupo će koštati HNS. Hrvatskoj je nedavno, zbog izgreda na prijateljskoj utakmici protiv Izraela i Mađarske, kad su navijači vikali “Za dom”, UEFA odredila najveću kaznu u historiji, ukupno 150.000 švicarskih franaka, uz još dvije utakmice bez gledatelja u kvalifikacijama za SP, protiv Turske i Finske.

U kvalifikacijama za Euro, Vatrenima je oduzet jedan bod, a HNS je ostao bez 100.000 eura zbog iscrtane svastike na Poljudu.

Hrvatski nogometni savez je samo u posljednjih pet godina zbog navijačkih izgreda i rasizma morao platiti više od 640.000 eura kazni FIFA-i UEFA-i.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button