Tuzlanski kantonZaštita okoliša

U nedjelju do sada najveća “Šetnja za Konjuh”, evo kako se prijaviti na besplatan pohod

The Look of Nature B&H
U nedjelju, 19. novembra 2023. godine, The Look of Nature B&H organizuje do sada najveći pohod “Šetnja za Konjuh” koji će biti potpuno besplatan.

Po prvi puta ove godine, istraživat će šume, vrhove i skrivena mjesta planine Konjuh. Šetnja je prilagođena za sve, bez obzira na vašu kondicijsku spremnost.

Osim što će se uživati u druženju, kreiranju savršenih fotografija i otkrivanju netaknute prirode, ovaj pohod ima i važnu društvenu ulogu.

Organizatori žele javnosti prenijeti sliku o tome koliko je važna ova planina ne samo za nas, već i za buduće generacije.

“Našim prisustvom želimo pozvati nadležne da hitno zaustave umiranje i uništenje planine. Želimo pozvati odgovorne da hitno angažuju stručnjake da naprave reviziju stanja prirode na planini Konjuh koja je posljednji put rađena 2004. godine kao i da se hitno postavi video nadzor na ulaznim i izlaznim rampama sa Zaštićenog pejzaža “Konjuh” kako bi se 24 sata kontrolisao (ne)zakonit izvoz šume sa planine. Pored navedenog želimo pozvati Vladu da nadzornicima unutar zaštićenog pejzaža osigura kvalitetnije uslove rada i veća ovlaštenja sa posebnim fokusom na nadzor planine sa strane opštine Kladanj.”, naglasili su iz organizacije.

Ukoliko ste zainteresovani, svoju prijavu možete priložiti OVDJE.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button