Lifestyle

Trikovi spremanja hrane u mikrovalnoj pećnici










Kada nemamo vremena da nam se hrana skuha ili voda zagrije, koristimo mikrovalnu pećnicu.

Kukuruz svi volimo jesti, ali ga ne volimo kuhati. Najlakše je staviti kukuruz u mikrovalnu i skuhati ga bez ikakvih poteškoća i nereda.

Bez mikrovalne ne bismo mogli omekšati sladoled. Samo ga stavite na 15 do 20 sekundi u mikrovalnu i bit će spreman za jelo.

Ako ne volite pospremati i prati pa nemate čistih tavica, jaja se mogu ispeći i u mikrovalnoj. Jednostavno je pripremiti kajganu ili jaja na oko.

Kada živite sami, nema baš potrebe za kuhanjem kompliciranih jela svaki dan.

Jelo koje je brzo gotovo u mikrovalnoj jest pečeni krumpir koji možete napuniti sirom, šunkom, povrćem i sličnim, a gotov je za samo 5 minuta.

Nakon ručka slijedi desert koji također vrlo jednostavno možete napraviti u mikrovalnoj. U šalici umiješajte sastojke za neki biskvit, zagrijte minutu do dvije i spremni ste za slatko.

Kako biste iskoristili voće do kraja, možete limune, naranče i druge citruse staviti u mikrovalnu na 15 do 25 sekundi i pustit će više sokova. Možete skuhati i povrće.

Umjesto da čekate da voda zakuha, samo ga stavite u mikrovalnu. A isto tako možete i rižu skuhati na brzinu. Nakon pripreme hrane mikrovalna može ostati prljava.

Ali to se lako rješava – samo uzmite malo limuna i vode i mrlje će nestati začas.

Izvor: Večernji.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button