Stiže vrijeme roštilja, druženja, derneka i okupljanja društva – a mi vam donosimo jedan recept s kojim ćete osvojiti sve gurmane. Jednostavno, a mmmmmmm!
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 i 1/2 dl mlake vode
- 3 žlice maslinovog ulja
- kašičica soli, kašičica šećera
- 1/2 kocke svježeg kvasca
- 1/2 kašičice usitnjenog začinskog mediteranskog bilja
Priprema:
Izmrvite kvasac u toploj vodi, pomiješajte sa šećerom i ostavite neka odstoji na toplom 15 minuta. U veću posudu stavite brašno i sol na rub. Načinite udubinu, izlijte kvasac, promiješajte s brašnom, ulijte ulje, dodajte začine i izmijesite glatko tijesto. Ostavite na toplom pokriveno pola sata.
Tijesto podijelite u manje loptice.
Svaku rastanjite u duguljastu, tanku, valjkastu traku. Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje i premažite umućenim jajetom.
Ostavite ih na sobnoj temperaturi bez propuha pola sata, te pecite u zagrijanoj rerni na 220°C oko 15 minuta.