Zanimljivosti i zabava

ŠTA KUHATI ZA RUČAK: Hrskava piletina sa susamom







Za sve kojima je ponestalo ideja u kuhinji, a žele probati jedan zanimljiv spoj sa kineskom kuhinjom, koja korsti razne sjemenke hiljadama godina unazad, ovo bi mogao biti zanimljiv ručak za vas.

Ovo namirnice su vam potrebne za 4 do 6 osoba: 

  • 800 g fileta pilećih prsa
  • 2 kašike umaka od soje
  • 1 kašika Vegete
  • ulje za prženje
  • limunov sok
  • Za paniranje:
  • brašno
  • 2-3 jaja
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni
  • 300 g sjemenki sezama
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • sol

Priprema

1.Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.

2. Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica.

3. Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.

Izvadite ih na upijajući papir.

 

Posluživanje:

Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji, ali obavezno uz neki sočan umak, koje možete mijenjati kako bi svaki dan pronašli drugačiji užitak.

Začinite svoj ručak:

Poseban okus piletini daju začini koji čine marinadu, odaberite one po vašem ukusu, jače, slabije, ljuće, to ćemo vama prepustiti.

Bacite se na spremanje!

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button