RegionVijesti

Roditelji Koste. K negirali krivicu na današnjem suđenju

Suđenje roditeljima


Suđenje roditeljima Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditeljima maloljetnika koji je 3. maja prošle godine počinio masakr i ubio devetoro djece i čuvara OŠ „Vladislav Ribnikar“, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu.

Prema nezvaničnim saznanjima, optuženi Kecmanovići, kao i predsjednik streljačkog kluba „Partizan practical shooting“ Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M, negirali su krivicu.

Pretres je na samom početku prekinut, a potom i zatvoren za javnost.

Optuženi su se kratko izjasnili o krivici i negirali izvršenje krivičnog djela.

Tužilac Višeg javnog tužilaštva Nikola Uskoković danas je čitao optužnicu, a prema nezvaničnim saznanjima Nove.rs, nastavak je najavljen i za sutra.

Takođe, tužilac je odustao od svjedočenja posebno osjetljivih svjedoka.

Nakon ročišta advokatica koja zastupa Kecmanoviće, Irina Borović, istakla je da smatra da je odluka suda da zatvori javnost ishitrena, kao i da se nada da će sudija Zoran Božović opet razmotriti tu odluku.

Četvero optuženih

Podsjetimo, otac dječaka optužen je za teško djelo protiv opšte sigurnosti, jer je iz njegovog oružja počinjen masakr, dok je njegova majka optužena za nedozvoljeno držanje oružja zbog DNK traga koji je pronađen na jednoj čahuri na mjestu zločina.

Zbog krivčnog djela davanje lažnog iskaza optuženi su neposredno predsjednik streljačkog kluba „Partizan practical shooting“ Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Ratko I. je tvrdio da nije vidio dječaka kako puca, da ga je samo jednom vidio kako dotrčava i da je naložio instruktoru da se udalji napolje, niti da je ikad upoznao dijete i sa njim bio na vatrenoj liniji, što je u suprotnosti sa onim što su nadležni utvrdili.

Instruktor Nemanja M. isto je, tokom istrage, lažno tvrdio da mu nije poznato da li je Kecmanović na svoju odgovornost dao sinu da puca, navodeći da bi mu to onemogućio, kao i da Vladimir K. dolazio s nekim u streljanu da puca – čiji je iskaz suprotan prikupljenimm dokazima.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button