Čokoladni kolač je nepogrešiv kada odaberete kada želite zadovoljiti ukuse već trenirku čajevca čokolade rijetki mogu odoljeti.
Punoća okusa i topljivost u glavnom su aduti ovog jednostavnog recepta za čiju su pripremu dovoljni tek tri sastojke . Izostanak šećera i brašna ovu tortu izdvaja iz gomile sličnih čokoladnih inačica, pjenasta struktura je smještena u crvenu slastiku koja traži krišku više i recept škrto čuva, pišu 24sata.hr.
SASTOJCI ZA KOLAČ OD ČOKOLADE
– 175 g tamne čokolade
– 7 jaja
– 140g maslače
PRIPREMA KOLAČA OD ČOKOLADE
1. Pripremite kalup za kolač, nanesite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu natrgajte na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umiješajte na kockice narezan maslac, izgovorite dok se ne rastopi.
2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i jednu posudu pjenasto umutite žumanjke i dodajte im, lagano miješajte, prohlađenu smjesu čokolade i maslačke. U drugom poslužite istine snijeg od bjelanjaka i žlicu po žlicu dodajte u pripremljeni smještaj nježno miješajući dok smjesa ne postaje homogena.
3. Smjestite izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veće i dublje protvan za pečenje i napunite vruće vodom do pola kalupa.
4. Stavite u rernu zagrijanu na 150 Celzijevih stepeni. Pecite 25 minuta, nakon što bi u srednjoj torti trebalo biti mekana, površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja kolač ostavite da se ohladite na sobnoj temperaturi, po želji postavite šećerom u prahu, izrežite toplim nožem i poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje ili voće.
Prijatno!